Milići iz Bjelica

I Milića crkva u Bjelice, Još kroza nju vire puškarnice, Tu pogibe osam Orlovića, od krvave sablje Ćuprilića…. “Gorski presto“

RIJEČ UREDNIKA

Riječ urednika

Smatrao sam da je potrebno pa čak i poželjno objedinjavati informacije i saznanja o bratstvu Milića, njegovom porijeklu, kretanju, razvoju kao i plemenskim utemeljivačima, prvacima, junacima i svima onima hrabrima bratstvenicima, koji su časno nosili svoje prezime. Takve informacije  je nužno objedinjavati i selektovati, kako bi neke (ne)poznate informacije bile dostupne posjetiocima ovog djelića stvarnosti ali i da ne budu zaboravljene. Takođe, smatrao sam da bi to moglo podstaći neke bratstvenike, prijatelje i potomke da doprinesu  u mjeri u kojoj je to u ovom trenutku moguće i poznato, što istinitijem predstavljanju svojih korijena. 

Nije cilj ovog internet prostora da dijeli, nego da spaja. Ovdje nema ničeg političkog niti vjerskog - ovo je prostor na kome su svi dobrodošli.  

Ovdje nije cilj da se pišu hvalospjevi i da se bratstvo Milića bespotrebno veliča i uzdiže kako bi smo postali ono što jesmo a odbacili ono što mislimo da nijesmo. Mi smo to što smo i ko smo! O tome najbolje govori istorija i mi jedni o drugima. I ovo će možda jednog dana biti istorija. 

Molimo Vas da doprinesete razvoju ovog sajta za koji želim naglaiti da nije zvanični sajt porodice Milić, jer takav još uvijek ne postoji ali jeste jedan od rijetkih koji postoje i koji ukazuje na naše uže i šire bratstvo. Otrgnuti od zaborava svoje pretke i njihov životni put kroz vjekovno trajanje nije lak posao. Preostalo nam je da razmišljamo kako da uspostavimo ljudsku, toplu i bratsku riječ, bez podjela. Znanje i poznavanje sebe daje nam mogućnost da prenosimo bratsku ljubav na mjestima gdje god se nalazili bratstvenici porodice Milić.  Jedno izvjesno vrijeme proučavam arhivsku građu sa namjerom da probudim i proširim dosadašnja saznanja o porodici zato vjerujem u vašu pomoć.

Uredništvo